Εύκολο Πασχαλινό τσουρέκι

πασχαλινό τσουρέκι

Τα τσουρέκια είναι ένα από τα αγαπημένα πασχαλινά εδέσματα των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Οι περισσότερες όμως μαμάδες δεν μπαίνουν στην διαδικασία να τα φτιάξουν λόγω το ότι είναι δύσκολη η παρασκευή τους. Εμείς βρήκαμε μιά γρήγορη αλλά και συγχρόνως εύκολη συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Καλή σας επιτυχία.
ΥΛΙΚΑ
– αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπες
– μαγιά 1 φακελάκι
– γάλα χλιαρό 1 1/2 κούπα
– αυγά χτυπημένα 2
– βούτυρο 1/3 κούπας
– ζάχαρη 2/3 κούπας
– αλάτι μία πρέζα
– μαχλέπι 1/2 κ.γ.
– μαστίχα 1/2 κ.γ
– βανίλια 1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ βάλτε την μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί βάλτε το μισό αλεύρι, την βανίλια, το μαχλέπι και την μαστίχα και ανακατέψτε καλα.Στην υνέχεια προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι. Αφήστε την ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.
Πατήστε την να ξεφουσκώσει και χωρίστε τη σε 12 μπαλάκια. Εάν το ζυμάρι κολλάει στα χέρια βάλτε λίγο αλεύρι ακόμα και ζυμώστε μέχρι να μην κολλάει . Με κάθε μπαλάκι φτιάξτε ένα μπαστουνάκι. Πλέξτε δυο-δυο τα μπαστουνάκια και φτιάξτε στεφανάκια.
Τοποθετείστε τα στο ταψί του φούρνου και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα και ψήστε στους 170 C για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα βαθύ καφετί χρώμα. Γίνονται έξι μικρά τσουρεκάκια